Wereldwinkel Appingedam

Afrikaanse stoffen in Wereldwinkel Appingedam.

Afrikaanse stoffen in de prachtigste kleuren en motieven zijn tijdelijke te koop in Wereldwinkel Appingedam.

Klanten van de Wereldwinkel kunnen zich laten inspireren door deze Afrikaanse stoffen voor fleurige zomerkleding, maar bijvoorbeeld ook voor tafellakens, kussenovertrekken en quilts.

Wat bijna niemand weet, is dat deze Afrikaanse stoffen al 150 jaar door een Nederlands bedrijf worden geproduceerd, nl. Vlisco in Helmond.

De stoffen hebben ruime afmetingen en niet voor niets: Afrikaanse vrouwen maken er complete outfits mee, van rok of jurk, jasje en hoofddoek. Maar er zijn ook coupons te koop.

Ook westerse ontwerpers hebben de Afrikaanse kleuren en motieven ontdekt. Zo ontwierp Lady Africa ( Den Haag ) kleding van Vlisco-stof voor koningin Maxima.

Voor de verkoop van deze stoffen is tijdelijk een winkel ingericht in het hoekpand Oude Kerkstraat – Dijkstraat. Eigenaar De Zwaan stelt de Wereldwinkel het pand ter beschikking – een ideaal samengaan van ondernemende buren. Deze pop up store gaat open tijdens de Voorjaarsmarkt op woensdag 19 april en is daarna elke vrijdag en zaterdag open – tot  juli 2017.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail