Verslag jaarvergadering 23-3-2016

                23.03.16  inloop: 19:30,    Aanvang: 20:00,     eindtijd: 22:35

Kortverslag

Op woensdagavond 23 maart 2016 hebben wij onze jaarvergadering gehad in steunstee. Bijgewoond door 18 dorpsgenoten en op 1 na het hele bestuur van dorpsbelangen. Als bestuur vonden wij het een geslaagde vergadering. We hadden veel te vertellen en kregen dan ook veel vragen en input terug. Waarvoor dank.

Wat vooral speelde is dat de Terptips gaat stoppen, de Terptips zal voor het laatst verschijnen in de maand juni 2016. We hebben meerdere keren een oproep geplaatst voor redacteuren. Ook de financiën spelen hierbij een rol. Dat tezamen maakt het helaas niet meer mogelijk om de huidige vorm van Terptips voort te zetten. Natuurlijk kregen we hier veel vragen over, maar ook vanuit de enquête blijkt dat een merendeel van de mensen niet bereid is om een eigen bijdrage te leveren.

We zullen kijken of we voor een doelgroep bijvoorbeeld nog een nieuwsbrief maken. Maar ook hierbij blijft het punt redacteuren weer tevoorschijn komen.

Wel fijn om te melden is dat onze website www.dorpsbelangenspijk.nl  inmiddels goed wordt bezocht. We moeten er als bestuur wel zorg voor dragen dat de juiste informatie er opstaat. En dat belangrijke informatie goed te vinden is en blijft te vinden.

Verder is er gesproken over de toekomst van dorpsbelangen. Koert Flikkema heeft aangegeven zijn termijn niet te gaan verlengen. Dit betekent dat hij in de zomer van 2016 aftreed als bestuurslid. We zijn dan ook opzoek naar nieuwe bestuursleden. Vooral mensen op gemeentelijk/bestuurlijk niveau. Iedereen is het met elkaar eens dat de tendens is dat het moeilijk is bestuursleden te vinden voor verenigingen of stichtingen. Vaak is het zo dat mensen wel een keer wil helpen maar zich niet herhaaldelijk willen of kunnen inzetten. Er wordt dan ook genoemd dat we elkaar misschien moeten gaan helpen, verbindingen zoeken, waar zijn er raak vlakken, en wat heb je precies nodig.

Hier is De Zorg een voorbeeld van; Steunstee, zorg, kerk, huisarts, dorpsbelangen, gemeente verenigen zich hier al in. Hierin zijn de eerste stappen gezet.

Onze kas is financieel gezond, en goedgekeurd door een gekozen kascommissie.

Zij hadden nog wel tips voor ons om voor de toekomst risico’s weg te nemen. Dit pakken we dan ook gelijk op en gaan we kijken hoe we dit kunnen toepassen. Wel worden onze donateurs steeds minder in aantallen. Gedeeltelijk door het verhuizen of het niet meer mee doen aan festiviteiten zijn redenen, maar helaas niet uit te sluiten ook door het overlijden van onze donateurs.

Wilt u ook graag meepraten of heeft u zaken/ideeën wat u denkt dat in het belang van het dorp is.

Kom dan volgend jaar ook op onze jaarvergadering. Natuurlijk kunt u ook spreektijd aanvragen, dit kan persoonlijk bij 1 van de bestuursleden of via het contactformulier via onze website. Geef hierbij wel aan het onderwerp waar u het over wil hebben.

Met vriendelijke groet,

Dorpsbelangen Spijk

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail