Jaarmarkt

SPIJKSTER JAARMARKT 2018

Als afsluiting van de feestweek wordt voor de 31e keer de jaarmarkt georganiseerd. Deze vindt al jaren plaats in en om ’t Loug. Naast de bekende kooplui zijn er ook nieuwe kramen aanwezig. Een greep uit het aanbod; dameskleding, parfum, lederwaren, kraamcadeau’s, woondecoratie, zelfgemaakte kinderkleding, tuindecoratie, brocante, en bloemen. Tevens is er een demonstratie tingieten, een gratis zweefmolen voor de kinderen, lekker eten en wordt er een MTB clinic georganiseerd. Molen Ceres is op deze dag ook weer open voor publiek. Net als vorig jaar zal ‘Job oet Spiek’ vanuit de Andreaskerk o.a. Ede Staal liederen ten gehore brengen dit afgewisseld met een PowerPoint presentatie over de historie van de Andreaskerk. Bij beide kerken zijn terrassen gerealiseerd waar tevens voldoende vertier is voor de kinderen. Aansluitend is er livemuziek bij café Carillon.

Programma

MTB clinic (standplaats bij de Andreaskerk)

Tijdens deze clinic leer je de basistechnieken van het mountainbiken; schakelen, remmen, bochten, balans, klimmen en dalen. Fietsen kan iedereen, maar het geheim van mountainbiken zit hem juist in de techniek. Ook wordt er aandacht besteed aan een goede afstelling van de fiets en de goede houding. De clinic wordt georganiseerd voor kinderen van 8-12 jaar. Totaal zullen er 3 sessies van max. 1 uur en 30 minuten georganiseerd worden. Voor deze clinic zijn mountainbikes aanwezig.

1e groep aanvang: 10.00 uur

2e groep aanvang: 13.00 uur 3e groep aanvang: 15.00 uur

Kosten zijn €1,- per kind. Voor meer informatie of opgave kan men mailen naar Marcel de Haan, marcel19@telfort.nl Bij opgave graag naam, leeftijd en lengte van de deelne(e)m(st)er vermelden. Heb je een voorkeur qua tijd, dan dit ook even bij de opgave vermelden. Opgave kan tot 19 mei.

Job oet Spiek zingt Ede Staal en het torentje van Spiek

Net als vorig jaar zal Job oet Spiek ook dit jaar tijdens de jaarmarkt te horen zijn in de Andreaskerk.

Van 10.30-11.30 uur

Van 14.30-15.30 uur

Van 16.15-17.15 uur

PowerPoint presentatie van de historie van de Andreaskerk met als spreker John Veldman.

Van 11.30-12.15 uur

Van 15.30-16.15 uur

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail