Wie bedenkt de beste plek!

 

logo dbsWie bedenkt de beste plek voor de Verhalenbank of Social Sofa?

Graag roepen wij u op een (nieuwe) plek te bedenken voor de Verhalenbank of Social Sofa  Deze prachtige bank heeft van de zomer aan de Nesweg gestaan. Dat is van korte .duur geweest want een of enkele dorpsbewoners hebben de bank kort na de plaatsing moedwillig  vernield. De kunstenaar en de vrijwilligers hebben de Social Sofa weer hersteld en we zijn nu op zoek naar een andere plek. De schade was groot, dus het herstel heeft even geduurd.

Waar komt de Verhalenbank of Social Sofa vandaan?

Voor de zomer hebben de provincie Groningen en de vier kustgemeenten Oldambt, Delfzijl, Eemsmond en De Marne het project ‘Kiek over diek’ onthuld. Het gaat om een fietsroute langs en over de waddendijk van Lauwersoog naar Nieuwe Statenzijl vice versa.  Een onderdeel van dit project  zijn de Verhalenbanken of Social Sofa’s. In totaal zijn er 10 van deze banken op de route geplaatst als cadeau voor de dorpen die langs deze toeristische fietsroute liggen, zo ook in Spijk. De bank biedt de fietsers de mogelijkheid om op een kunstzinnige bank te genieten van het dorp dat ze passeren. Maar ook dorpsbewoners kunnen de bank gebruiken als ontmoetingsplek. Alle banken zijn door de dorpen enthousiast in gebruik genomen en we hopen dat de Social Sofa ook in Spijk een warm plekje krijgt.

U kunt uw idee voor een plek in Spijk indienen bij dorpsbelangenspijk@hotmail.nl/ via het contact formulier op dorpsbelangenspijk.nl of bij e.broekman@delfzijl.nl Dit kan tot uiterlijk 15 januari 2017.

Onder de inzenders verloten we een heerlijke taart.social-sofa-verhalenbank

Hoe gaat het verder?

De datum van januari is belangrijk omdat begin volgend jaar een routeboekje wordt ontwikkeld van de fietsroute. In het routeboekje worden ook alle plekken van de Social Sofa’s opgenomen. Daarmee worden fietsers en toeristen gestimuleerd ook Spijk aan te doen.

Na half januari worden alle inzendingen beoordeeld en hopen we tot een goede plek te komen voor de Social Sofa  Daarna zullen de provincie, gemeente en Dorpsbelangen met elkaar overleg hebben over de feestelijke onthulling en in gebruik name van de Social Sofa. Dat wordt vermoedelijk in het voorjaar 2017.

social-sofa-verhalenbank-2

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail